Region

Dodik: Novim zakonom Republika Srpska će vratiti svu imovinu u svoju nadležnost

Komentari

Autor: Fonet

09/03/2023

-

19:57

Dodik: Novim zakonom Republika Srpska će vratiti svu imovinu u svoju nadležnost
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će novim zakonom Republika Srpska vratiti u svoju nadležnost svu imovinu, uključujući onu koja je ranije prenesena na Bosnu i Hercegovinu.

Dodik je na konferenciji za novinare nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Banjaluci istakao da je to pitanje rešeno, jer prema Dejtonskom sporazumu imovina pripada entitetima, prenosi RTRS.

On je poručio da otimanje imovine Republici Srpskoj znači razbijanje Bosne i Hercegovine.

Mi u toj BiH nećemo biti. Ova ekipa ljudi o tome neće razgovarati ni u Parlamentarnoj skupštini, ni u Savetu ministara, jer je to pitanje rešeno, kazao je Dodik.

Komentarišući raniju odluku Ustavnog suda BiH o privremenom stavljanju van snage Zakona o nepokretnoj imovini, Dodik je rekao da nijedan sud na svetu ne donosi privremenu meru i poručio da niko neće oteti imovinu Republike Srpske.

Pokušali smo da se prilagodimo ranijoj presudi, jer smo mislili da je to dovoljno, ali ćemo sada vratiti svu imovinu u nadležnost Republike Srpske u sledećem zakonu koji će biti na dnevnom redu, poručio je Dodik. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa