Region

Dodik: Sve što bude potpisano o imovini biće i sprovedeno

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2023

-

18:41

Dodik: Sve što bude potpisano o imovini biće i sprovedeno
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u ponedelјak, 24. aprila biti potpisan dokument koji se odnosi na pitanja imovine i poručio da će sve potpisano biti i sprovedeno, i da u to niko ne treba da sumnja.

Ne treba niko da sumnja da ćemo doneti odluku o povlačenju sudija iz Ustavnog suda BiH i da ćemo u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova organizovati službu koja će nadzirati i pratiti. To je naše pravo'', izjavio je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je podsetio da je granica između dva entiteta definisana Aneksom dva Dejtonskog sporazuma, sa pripadajućim mapama koje jasno utvrđuju kome pripada koja teritorija. On je upitao šta je tu nelegalno i šta u tome ima novo.

''Ako ima , pokažite mi'', dodao je Dodik.

Dodik je rekao da su se un petak u Banjaluci sastali ozbilјni lјudi, da je njegov tim sastavio početni dokument i da su uvažene i sugestije drugih, da sve to ide na organe stranaka i da će se ponovo sastati u ponedelјak.

Govoreći o nedolasku predsednika PDP-a Branislava Borenovića i lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića na sastanak, Dodik je rekao da misli da sebe ponižava komentarišući Vukanovića koji je izopšten iz normalnog dijaloga i sposobnosti da to vidi.

On je dodao da čak i ne zna kako se zova Vukanovićeva partija.

"Naravno, njemu je lepo kada odu u FBiH i sedi s njima, ali to je njihov problem. Mislim da ćemo u ponedelјak pozvati i njih. Nije to nikakva molba. Mi ne molimo nikoga", rekao je Dodik.

Kada je reč o Borenoviću, on je naveo da se "zna koji je Borenovićev kapacitet izdaje". Da ima imalo političke logike i političke pameti kao što nema, on bi juče bio tamo'', poručio je Dodik.

 

Komentari (0)

Evropa