Region

Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio da je napadnut

Komentari

Autor: RTCG

23/04/2023

-

16:23

Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio da je napadnut
Poslanik DPS-a Jevto Eraković saopštio da je napadnut - Copyright Prinskrin/Youtube/Vlada Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković saopštio je na Tviteru da je danas napadnut verbalno a potom je, kako je rekao, ta osoba pokušala i fizički da ga napadne, prenosi RTCG. Slučaj je, kako je naveo, prijavio policiji.

"Napadnut sam danas verbalno, potom je nasilnik pokušao i fizički. Zato što sam Crnogorac i jer sam u DPS, poručeno mi je da ću umreti. Slučaj je prijavljen. Po mojoj prijavi za pretnju smrću iz decembra 2022. nadležni nisu prstom mrdnuli. Neka nova Crna Gora, nećemo se navikavati", napisao je Eraković na Tviteru.

Iz DPS-a traže efikasnu reakciju nadležnih

Potpredsednik DPS-a Ivan Vuković na Tviteru je napisao da u slučaju napada na Erakovića očekuje efikasnu reakciju nadležnih organa.

"Nažalost, u atmosferi koju godinama kreira jedan broj političkih aktera i medijskih kuća s ciljem kriminalizacije DPS-a i relativizacije građanskih/političkih prava svih koji pripadaju našoj partiji, ovakve stvari nesu iznenađenje", naveo je Vuković.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je da zahtevaju hitan i efikasan odgovor države na nasilje.

"Trend radikalizacije društva i uporna političko-medijska kampanja demonizacije DPS-a, stvorili su ambijent u kojem su verbalni i fizički napadi na neistomišljenike redovna pojava", zaključio je Nikolić.

Brojni poslanici i funkcioneri DPS-a na Tviteru su osudili napad na Erakovića. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa