Region

Uhapšeni maloletnik i 18-godišnjak, vežbali pucanje iz automatske puške

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2023

-

12:57

Uhapšeni maloletnik i 18-godišnjak, vežbali pucanje iz automatske puške
Policija Crna Gora/Uprava policije - Copyright Policija Crna Gora/Uprava policije

veličina teksta

Aa Aa

Maloletnik i 18-godišnjak uhapšeni su u Plavu nakon što je policija dobila dojavu da su iz kuće izneli automatsku pušku da bi vežbali gađanje na obližnjoj planini.

Iz Uprave policije saopšteno je da je izvršen pretres jedne lokacije i oduzeta tri komada vatrenog oružja i veću količinu municije. Pretres je, kažu, izvršen u kući i drugim objektima koje koristi maloletnik star 14 godina.

"Tom prilikom policija je pronašla i oduzela automatsku pušku marke CZ, sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke „CZ“ M48 u ilegalnom posedu, pušku marke 'Mauzer' sa važečim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62mm, vazdušnu pušku i jedan lovački nož", navodi se u policijskom saopštenju.

Navodi se da policija sumnja da su maloletnik i A.M. (18), iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu da bi vežbali gađanje,  a o svemu je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da se maloletnik i A.M. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oni će uz krivičnu prijavu danas biti privedeni nadležnom tužiocu na dalju nadležnost, stoji u saopštenju Uprave policije.
 

Komentari (0)

Evropa