Region

Državna izborna komisija Crne Gore utvrdila listu koalicije oko DPS-a, Demokrata i URE, BS i HGI

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2023

-

23:06

Državna izborna komisija Crne Gore utvrdila listu koalicije oko DPS-a, Demokrata i URE, BS i HGI
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na večerašnjoj sednici crnogorske Državne izborne komisije utvrđena je lista okupljena oko DPS-a koja će izaći na predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 11. jun.

Potvrđene su i liste Demokrata i Građanskog pokreta URA, Hrvatske građanske inicijative i Bošnjačke stranke, dok su na doradu vraćene liste "Da Mi možemo za građansku Crnu Goru" i Socijaldemokratske partije (SDP), prenela je RTCG.

U izbornu trku za vanredne parlamentarne izbore 11. juna želi 17 lista, koliko je do ponoći predato Državnoj izbornoj komisiji. 

Ko će sve učestvovati, biće poznato najkasnije do 26. maja, kada je rok za zbirnu izbornu listu.

DIK je vratio na doradu listu "Da, mi možemo, za građansku Crnu Goru" i listu Socijaldemokratske partije (SDP) kojoj nedostaje 360 validnih potpisa.

Listi "Da, mi možemo, za građansku Crnu Goru" čiji je nosilac Dragica Perović Ivanović, fali 170 validnih potpisa, a među svaka četiri kandidata ne nalazi se najmanje jedan pripadnik manje zastupljenog pola.

Ranije je potvrđena lista Narodnog pokreta "Pravda za sve", na čijem je čelu Vladimir Leposavić, dok su na doradu vraćene liste Pokreta za promjene i Preokreta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa