Region

Đukanović Milatoviću poželeo uspeh na novoj dužnosti

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2023

-

15:05

Đukanović Milatoviću poželeo uspeh na novoj dužnosti
Đukanović Milatoviću poželeo uspeh na novoj dužnosti - Copyright Euronews/Ljubiša Ivanović, Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Novi crnogorski predsednik Jakov Milatović izjavio je danas da na inauguraciju u subotu dolaze predsednici svih zemalja Zapadnog Balkana.

Milatović je to rekao nakon razgovora sa odlazećim šefom države Milom Đukanovićem, koji je rekao da je sa svojim naslednikom nastavio dijalog i da je to praksa koja je dobrodošla.

To je, rekao je Đukanović, doprinos institucionalnom dijalogu. 

"Razgovori su bili zanimljivi, govorili smo o puno tema, regionalnom i globalnom okviru gde Crna Gora treba da ostvari napredak. Govorili smo i o unutrašnjoj situaciji i saglasili se da je pred nama puno izazova. Želim Milatoviću uspeh", rekao je Đukanović. 

Milatović je rekao da su oba razgovora bila konstruktivna i na fonu onoga što su potrebe spoljne i unutrašnje politike Crne Gore.

"Mislim da su razgovori dobar primer demokratske tranzicije vlasti. Zahvaljujem Đukanoviću na konstruktivnom razgovoru. Znate da smo različiti, ali pokazali smo da smo smo posvećeni ovoj funkciji. Inauguracija će se desiti u subotu gde ću ja položiti zakletvu, tom činu će prisustovati i Đukanović i time ćemo zaokružiti ovaj proces", rekao je Milatović.

Dodao je da Crnu Goru čekaju vanredni parlamentarni izbori i da je važno da se dese u demokratskom duhu.

"Da nakon toga dobijemo reformsku vladu, koja će da vrati Crnu Goru na evropski put i koja će nastaviti sa ekonomskim promenama. Ovakvi razgovori su primer kako Crna Gora treba da se kreće", naveo je Milatović, preneli su podgorički mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa