Region

Dodik: Blokada razvojnih projekata neprihvatljiva

Komentari

Autor: Tanjug

19/05/2023

-

13:48

Dodik: Blokada razvojnih projekata neprihvatljiva
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da je na današnjoj sednici Izvršnog komiteta stranke razgovarano o načinu saradnje sa partnerima na nivou BiH i ocenio dobrom vest o deblokadi projekta izgradnje "Istočne gasne konekcije".

Dodik je novinarima nakon sastanka rekao da je neprihvatljivo da dolazi do blokade razvojnih projekata na bilo kom nivou.

"Ako do toga dođe, predstavnici SNSD-a neće biti u mogućnosti da glasaju za bilo koje druge projekte na nivou BiH. Za sve bi bilo bolje da dođe do potpune deblokade", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

S obzirom na to da su dva člana Predsedništva BiH, bošnjački Denis Bećirović i hrvatski Željko Komšić najavila blokadu izgradnje ovog projekta, Dodik je istakao da se u tom slučaju mora naći način kako dalje.

Rekao je da je SNSD ocenio da se politika u Predsedništvu BiH odvija na isti način kao i ranije, odnosno da su vidljivi pojedinačni nastupi članova Predsedništva.

"Odbacujemo sve odluke na međunarodnom planu koje nemaju saglasnost svih članova Predsedništva", kazao je Dodik i dodao da je SNSD zadovoljan ostvarivanjem dogovora sa partnerima na nivou BiH kada je reč o kadrovskim pitanjima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa