Region

Milanović: Problemi između Hrvatske i Srbije su rešivi

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2023

-

19:36

Milanović: Problemi između Hrvatske i Srbije su rešivi
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Problemi između Hrvatske i Srbije su rešivi, uključujući rešavanje sudbine nestalih u ratu, izjavio je predsednik Hrvatske Zoran Milanović. 

On je danas prisustvovao inauguraciji novog crnogorskog predsednika Jakova Milatovića, i tom prilikom kratko razgovarao sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, takođe gostom na svečanosti u Podgorici, prenosi Hina.

Novinarima je izjavio da su "kao i obično pričali premalo" i da nije on taj koji može operativno da rešava probleme između dve zemlje. 

"Ali po meni su rešivi. Jedan od problema su nestali, a ja ne mogu da verujem da Srbija nema te podatke i ne mogu da verujem da bi nekoga iz njihove perspektive stavljali u zaštitu po tom pitanju", rekao je Milanović.

Dodao je da bi voleo da saradnja s novim crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem bude kao i sa njegovim prethodnikom Milom Đukanovićem.

"Ja sam dobro sarađivo, ne samo ja već svi mi sa Đukanovićem, ne bih bio nesretan da se to nastavi kad je spoljna politika u pitanju. U unutrašnje stvari Crne Gore ne bih se mešao, osim na način da dam podršku Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI) na ovim izborima", rekao je Milanović misleći na stranku crnogorskih Hrvata.

Očekuje se da će HGI, jedina hrvatska stranka koja izlazi na izbore u Crnoj Gori, na njima osvojiti jedan poslanički mandat, prenosi Hina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa