Region

Dodik: Zašto Zapad gura Kosovo kao nezavisnu državu, a RS ne sme da priča o tome?

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2023

-

20:16

Dodik: Zašto Zapad gura Kosovo kao nezavisnu državu, a RS ne sme da priča o tome?
Dodik: Zašto Zapad gura Kosovo kao nezavisnu državu, a RS ne sme da priča o tome? - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da mu je nejasno kako je moguće da zapadni faktor podržava Prištinu i Kosovo kao nezavisnu državu, a Republici Srpskoj ne dozvoljava da priča o nezavisnosti.

Kako se navodi na sajtu dodik.net, Dodik se upitao zašto neko misli da je moguće da se gradi Kosovo kao nezavisna država, a da Srpska treba da ostane u okviru BiH.

"Ali to je moguće kada vidite izjavu Eskobara, koji kaže da u zadnjih 90 dana sve što rade rade u korist Kosova i nabraja šta je radio - prijem u Savet Evrope, održavanje izbora, pa su dali legitimitet izborima na samo tri odsto birača", rekao je Dodik.

Reagujući na izjavu Kurtija, tokom sastanka s Kristijanom Šmitom, da "treba jačati političko Sarajevo, jer su Bošnjaci žrtve genocida", predsednik RS je rekao da su takve izjave licemerne i da Kurti želi da razbije Srbiju, jača Prištinu i da drži predavanje kako treba jačati Sarajevo, a umanjiti autonomiju RS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa