Region

Milatović negirao učešće Do Kvona u finansiranju njegove predsedničke kampanje

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2023

-

17:42

Milatović negirao učešće Do Kvona u finansiranju njegove predsedničke kampanje
Jakov Milatović - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Južnokorejski državljanin Do Kvon ni na koji način nije učestvovao u finansiranju predsedničke kampanje PES, izjavio je predsednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je negirao i ličnu ili bilo kakvu drugu povezanost sa "kraljem kriptovaluta", koji je krajem marta uhapšen na podgoričkom aerodromu zbog falsifikovanih dokumenata.

Milatović je to rekao sinoć za podgorički komercijalni kanal TV E i istakao da su svi finansijski podaci istiniti i dostupni javnosti.

Do Kvon, koji je u Crnoj Gori krajem marta uhapšen sa saradnikom na podgoričkom aerodromu, takođe je ranije negirao da je finansirao izbornu kampanju PES.

To je u više navrata učinio i predsednik PES i nosilac izborne liste tog pokreta na proteklim vanrednim parlamentarnim izborima Milojko Spajić.

Jedan od advokata južnokorejskog državljanina Goran Rodić je saopštio novinarima da je Do Kvon na saslušanju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) 16. juna, negirao da je učestvovao u finansiranju izbornih kampanja PES.

Do Kvon je na poternici Interpola, potražuju ga Južna Koreja i SAD zbog prevare povezane sa kriptovalutama vredne 40 milijardi dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa