Region

Dodik: Republika Srpska ne može sarađivati sa visokim predstavnikom u BiH jer on ne postoji

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2023

-

12:25

Dodik: Republika Srpska ne može sarađivati sa visokim predstavnikom u BiH jer on ne postoji
Dodik: Republika Srpska ne može sarađivati sa visokim predstavnikom u BiH jer on ne postoji - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da Republika Srpska ne može sarađivati s visokim predstavnikom u BiH, jer, kako je naveo, on trenutno ne postoji.

Dodik je ponovio da osoba koja se lažno predstavlja i koju deo međunarodne zajednice pokušava da nametne kao visokog predstavnika nikada nije potvrđena u Savetu bezbednosti UN.

"Neka (američki ambasador u BiH) Majkl Marfi javnosti pokaže takvu odluku kad već Republiku Srpsku podseća na njene Dejtonske obaveze. Što opet nije njegov posao da tumači taj sporazum jer država koju on predstavlja nije strana potpisnica Dejtonskog sporazuma", napisao je Dodik na Tviteru.

On je istakao da Narodna skupština Republike Srpske ima legitimno pravo i ustavnu obavezu da štiti Republiku Srpsku od antidejtonskih aktivnosti lažnog visokog predstavnika i zato je predložila izmene zakona i drugih propisa kojima će se regulisati da se u "Službenom glasniku Srpske" ne objavljuju njegove odluke. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa