Region

Dodik: Ako Ustavni sud BiH ne poštuje Srpsku nema ni Federacije

Komentari

Autor: Fonet

25/06/2023

-

23:41

Dodik: Ako Ustavni sud BiH ne poštuje Srpsku nema ni Federacije
Dodik: Ako Ustavni sud BiH ne poštuje Srpsku nema ni Federacije - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Narodna skupština Republike Srpske doneće odluke o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine koje će se poštovati, izjavio je danas predsednik RS Milorad Dodik, uz poruku da, ukoliko se ne bude uvažavala RS - neće biti ni BIH.

"Zloupotrebljen je čitav proces dejtonskog odlučivanja u Ustavnom sudu koji je izbegao da kroz svoje odlučivanje apsolutno provuče ono što piše u Ustavu, a to je da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda i da se u njoj odlučuje konsenzusom", rekao je Dodik novinarima na obeležavanju 31 godine od proboja koridora kroz Posavinu.

Dodik je, kako navodi RTRS, dodao da je sve upereno na to da se RS razgradi i da je ranije zbog konstelacije odnosa koji su bili veoma složeni i teški, imala problem da reaguje.

"Ukoliko ne budu uvažavali RS, naravno da nema ni BiH. Šta god oni mislili, mogu da prete koliko hoće, hapšenjima i ne znam ni ja čime, to im je znak nemoći da to urade, nikoga iz rukovodstva RS neće uhapsiti zato što brani Srpsku. Nama nije na pameti nasilje, mi hoćemo političku borbu", poručio je Dodik. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa