Region

Crnogorsko tužilaštvo formiralo dva predmeta u vezi sa tvrdnjama o vezama kripto kralja Do Kvona i Spajića

Komentari

Autor: Tanjug

29/06/2023

-

17:25

Crnogorsko tužilaštvo formiralo dva predmeta u vezi sa tvrdnjama o vezama kripto kralja Do Kvona i Spajića
Crnogorsko tužilaštvo formiralo dva predmeta u vezi sa tvrdnjama o vezama kripto kralja Do Kvona i Spajića - Copyright Prinstscreen YouTube/Coinage

veličina teksta

Aa Aa

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je dva predmeta koji se odnose na optužbe premijera tehničke Vlade Crne Gore Dritana Abazovića na račun jednog od lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića da je imao bliske poslovne veze sa južnokorejskim državljaninom Do Kvonom, koga SAD i Južna Koreja potražuju zbog prevara na kripto tržištu.

Na konferenciji "Osvrt na 11 godina napretka i izazova, kako oživeti pregovore sa EU", koju organizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO), specijalni državni tužilac Vladimir Novović je na pitanje novinara da li će nešto učiniti povodom “opasnih optužbi Abazovića” na račun Spajića, odgovorio.

"Došao sam sa namerom da ne odgovaram na ovakva pitanja, ali ako je interes javnosti da zna kazaću da SDT ima dva predmeta povodom ovog pitanja i kontinuirano preduzima radnje i u jednom i u drugom predmetu. To je sve što mogu da kažem”, kazao je kratko Novović, preneo je portal RTCG. 

 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa