Region

Bećirović: BiH preti destabilizacija zbog RS, Dodika bi trebalo smeniti

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2023

-

14:55

Bećirović: BiH preti destabilizacija zbog RS, Dodika bi trebalo smeniti
Bećirović: BiH preti destabilizacija zbog RS, Dodika bi trebalo smeniti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Član predsedništva BiH Denis Bećirović izjavio je tokom susreta sa šefom britanske diplomatije Džejmsom Kleverlijem u Londonu da BiH, ali i regionu preti opasnost od destabilizacije zbog opasnog, antidejtonskog delovanja organa Republike Srpske (RS).

On je ocenio da se pokazala tačnom konstatacija da je politika entiteta RS primarno bezbednosni, a ne politički problem i poručio da bi predsednika Republike Srpske trebalo smeniti pre nego što izazove destabilizaciju zemlje i regiona, prenosi portal Klix.ba.

"Bolje je smeniti Dodika nego dozvoliti da njegova politika egzistencijalno ugrozi građane i narode Bosne i Hercegovine", rekao je Bećirović i istakao da je od izuzetne važnosti da Velika Britanija, kao svetska sila, čvrsto stane uz Bosnu i Hercegovinu i njene građane. Britanski ministar spoljnih poslova Kleverli je istakao da je interes njegove zemlje očuvanje mira u BiH i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

On je rekao da se posvećenost Velike Britanije demokratskim snagama i budućnosti Bosne i Hercegovine ne dovodi u pitanje i najavio da će njegova vlada preduzeti dodatne korake u pravcu stabilizacije prilika u ovom delu Evrope.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa