Region

Spajić predložio platformu za novu vladu Crne Gore, Đeljošaj: Dogovoreno 90 odsto stvari

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2023

-

18:40

Spajić predložio platformu za novu vladu Crne Gore, Đeljošaj: Dogovoreno 90 odsto stvari
Spajić predložio platformu za novu vladu Crne Gore, Đeljošaj: Dogovoreno 90 odsto stvari - Copyright Wikipedia.org/Dulajle

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić je, uz saglasnost Demokratske Crne Gore, predložio platformu za sastav nove crnogorske vlade po kojoj bi oko 40 odsto resora pripalo strankama nacionalnih manjina.

Međutim, iako je tokom sinoćnjeg sastanka platforma bila gotovo usvojena, do obrta je došlo nakon zahteva predsednika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića da bude potpredsednik Vlade, sa nadležnošću za spoljnu politiku i bezbednost, piše RTCG.

Dodaje se da je sastanak završen bez bilo kakvog dogovora.

Prema saznanjima RTCG, Spajić već dvadesetak dana vodi intenzivne razgovore sa liderom Demokrata Aleksom Bečićem i liderima manjinskih partija o formiranju nove vlade, a u pregovorima učestvuju koalicija Albanski forum, Albanska alijansa, Hrvatska građanska inicijativa i Bošnjačka stranka. 

Ipak, predsednik Albanske alternative Nik Đeljošaj kaže da pregovori oko formiranje Vlade idu dobro i da je 90 odsto stvari dogovoreno.

On je, kako prenose Vijesti, kazao da su neistiniti i zlonamerni navodi da predstavnici manjinskih partija uslovljavaju formiranje Vlade.

"Razgovori oko Vlade idu dobro, načelni principi i program su skoro pa dogovoreni i zbog toga molim sve da se suzdržavaju od plasiranja dezinformacija kojima se nastoji udaljiti Spajić od postizanja dogovora. Procentualno, 90 odsto stvari je dogovoreno. Nastavljamo razgovore i širimo partnerstva", saopštio je Đeljošaj.

Istakao je da na sinoćnjem sastanku "nije bilo nikakvih svađa."

"Sastanak je prošao konstruktivno uz razmenu mišljenja i analiziranje principa na kojima Vlada treba da bude postavljena", naveo je Đeljošaj.

Rekao je da je lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić dobio "načelnu podršku svih" da sastavi Vladu koja bi "imala podršku 41 poslanika (PES, Demokrate i manjinske partije), uz mogućnost i odlučnost da se ta podrška proširi u narednim danima".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa