Region

Plenković: Umesto izvinjenja, lažne teze Milanovića o kršenju Ustava

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2023

-

14:28

Plenković: Umesto izvinjenja, lažne teze Milanovića o kršenju Ustava
Plenković: Umesto izvinjenja, lažne teze Milanovića o kršenju Ustava - Copyright Tanjug/HINA/Daniel Kasap, Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da su u obraćanju predsednika Republike Zorana Milanovića u četvrtak umesto izvinjenja, građani slušali lažne teze o kršenju Ustava i stranačkoj kontroli nad Vojno bezbednosno obaveštajnom agencijom.

"Ovde je reč o čistoj zloupotrebi njegove javne funkcije, u smislu komunikacije, on nije šef opozicije. Ceo mandat napada Vladu i glumi šefa opozicije", rekao je Plenković novinarima nakon predstavljanja prvog javnog poziva za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje osnovnih škola.

Milanovića je pozvao da ozbiljno razmotri predlog koji mu je upućen. 

"Ako ima problem s predloženim kandidatom, voleo bih to da čujem, koji je problem? Ima li nešto što zna o kandidatu, a mi ne znamo? Neka kaže. Pet meseci smo ga čekali da se izjasni o kandidatu, on se nije izjasnio", kazao je hrvatski premijer, prenosi Hina.

Plenković je istakao da se komunikacija između institucija predsednika i premijera može obavljati neposredno, ali pod uslovom da je ona kulturna, normalna i kooperativna, ali od predsednika Hrvatske nije stiglo izvinjenje nego iznošenje niza lažnih tezi.

"Komunikacija između institucija može se obavljati neposredno, ali preduslov je da ona se ona odvija kulturno, normalno i kooperativno", izjavio je Plenković. 

Plenković je time odgovorio na jučerašnje obraćanje predsednika u kojem je prozvao HDZ da nastoji da vrati Vojnu agenciju pod stranačku kontrolu.

Premijer je kritikovao Milanovićev način obraćanja putem direktnog televizijskog prenosa, navodeći da je krajnje neuobičajena i da je "na taj način izbegavao rizik od dolaska novinara i postavljanja pitanja".

"Pitao sam se da li je izbio rat, neka nova epidemija, da li se dogodio neki veliki potres, poplava ili nesreća u Hrvatskoj, a da mi u Vladi nismo čuli", rekao je hrvatski premijer, insistirajući na izvinjenju Milanovića zbog svega što je rekao na račun Vlade, članova Vlade, HDZ-a i njega lično.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa