Region

Požar kod Šibenika još nije ugašen, ali je pod kontrolom

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

09:43

Požar kod Šibenika još nije ugašen, ali je pod kontrolom
Tanjug/FOTO HINA/HVZ - Copyright Tanjug/FOTO HINA/HVZ

veličina teksta

Aa Aa

Požar, koji je izbio u četvrtak na području Grebaštice kod Šibenika, tokom noći je stavljen pod kontrolu, izjavio je danas zapovednik šibensko-kninske Vatrogasne zajednice Darko Dukić. 

"Požar još nije ugašen, ali je pod kontrolom", rekao je Dukić za Hinu. 

Na terenu je tokom noći bilo oko 140 vatrogasaca sa 51 vozilom, a dolazilo je i do obnavljanja plamena, ali su vatrogasci uspeli da obuzdaju novi zamah vatrene stihije.

Dukić kaže da je situacija od jutros mnogo bolja. 

"Nema otvorenog plamena i radi se na dogašavanju“, naveo je Dukić.

Jadranska magistrala, koja je bila zatvorena za saobraćaj, ponovo je otvorena za sva vozila, domaćinstvima i ostalima vraćena je električna energija koja se jutros zbog povratka kanadera na teren neće gasiti jer na mestu požara koje se sanira nema dalekovoda, precizirao je Dukić.

AP Photo/Sulejman Omerbasic

 

Na mesto požara rano jutros su se vratila i dva kanadera. Prema prvim procenama, izgorela je površina od oko 600 hektara.

Vatra je zahvatila kuće u Grebaštici, izgorelo je nekoliko automobila, a u jednom trenutku vatrena stihija zapretila je selima u primoštenskom zaleđu.

Plamen je u četvrtak  krenuo od Gornje Grebaštice, nošen jakim udarima vetra stigao je do Šparadića, kao i mesta Kalina i Bilo te brda Jelinjak.

Osim županijskih vatrogasnih snaga na terenu su bili i pripadnici Državne interventne jedinice z Splitsko – dalmatinske  i Zadarske županije koji su požar gasili uz pomoć vazdušnih snaga – tri kanadera i dva er traktora.

Mesto požara je u četvrtak uveče obišao i  ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, koji je potvrdio da je počeo uviđaj kojim bi trebalo da se otkrije uzrok požara.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa