Region

Novo nevreme u Sloveniji i Hrvatskoj, padao grad veličine oraha

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2023

-

23:00

Novo nevreme u Sloveniji i Hrvatskoj, padao grad veličine oraha
Novo nevreme u Sloveniji i Hrvatskoj, padao grad veličine oraha - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASIC/

veličina teksta

Aa Aa

Sloveniju su i danas zahvatile nepogode, pošto se nad severoistokom zemlje kreće snažna olujna ćelija, prenose slovenački mediji. Nevreme je preko Slovenije stiglo i u Hrvatsku, u Zagorje. Crni, gusti oblaci s grmljavinom zahvatili su najpre kumrovečki i klanječki kraj, a u Klanjcu i Kraljevcu na Sutli padao je grad veličine oraha, javlja Zagorje.com.

Kako prenosi slovenački portal 24ur, u Austriji se već formiraju nove oluje, koje će sledećih sati stići do Slovenije. 

Obilna kiša pala je na području Prlekije, a olujni vetar je iščupao više stabala. U okolini Maribora i Velenja bilo je i grada.

Sutra će, prema prognozi hrvatskog Hidrometeorološkog zavoda, biti nestabilno. Već u noći i ujutru na zapadu će padati kiša, a posebno od sredine dana raste verovatnoća za lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu.

Ponegde je izgledno grmljavinsko nevreme uz prolazno jak i olujni vetar, prenosi Index.hr. 

Izdato je narandžasto upozorenje za celu zemlju zbog mogućeg nevremena sa grmljavinom. Samo je na dubrovačkom području na snazi crveno upozorenje na toplotni talas.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu izazvati veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u saobraćaju", upozorava Meteoalarm.

Promenjivo i nestabilno vreme nastaviće se i u subotu. U unutrašnjosti, na severnom i delu srednjeg Jadrana mestimično će biti pljuskova i grmljavina, lokalno i grmljavinskog nevremena. Najviše nestabilnosti očekuje se sredinom dana na severnom Jadranu, a uveče u centralnoj i istočnoj Hrvatskoj, zbog čega će i za ta područja na snazi biti narandžasti alarm. U nedelju se očekuje stabilizacija vremena uz sve više sunca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa