Region

Veliko nevreme u Rijeci: Srušena dizalica na kontejnerskom terminalu, na ulicama bujice

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2023

-

18:40

Veliko nevreme u Rijeci: Srušena dizalica na kontejnerskom terminalu, na ulicama bujice
Veliko nevreme u Rijeci: Srušena dizalica na kontejnerskom terminalu, na ulicama bujice - Copyright Printscreen/Facebook/Novi list

veličina teksta

Aa Aa

Snažno nevreme zahvatilo je danas oko 16 sati šire područje Rijeke, u Hrvatskoj, a vetar je srušio mnoga stabla i grane, ali i jednu od dizalica na kontejnerskom terminalu Brajdica. Dizalica se srušila pored broda koji se nalazio na terminalu.

Prema prvim informacijama s terena, stabla su se srušila na automobile u više ulica, a oštećen je krov Osnovne škole "Srdoči", prenela je Hina.

Printscreen/Facebook/Novi list

 

Županijski centri 112 Pazin i Rijeka primili su nekoliko desetina dojava o posledicama jačeg nevremena, a većinom su se odnosile na srušena stabla, električne stubove, oštećena vozila, probleme na moru, nestanak električne energije i veću količinu vode na putevima.

Prema trenutnim informacijama, jedna osoba povređena je u Novigradu, u Istri.

Velika količina kiše u Rijeci izbila je šahtove pa su ulicama tekle bujice.

Printscreen/Facebook/Novi list

 

Zbog jakog vetra, saobraćaj u delovima grada bio onemogućen ili jako otežan.

Crveno meteo upozorenje izdato je za Istru, Kvarner, gospićko, karlovačko i zagrebačko područje. U ostatku zemlje i dalje je na snazi narandžasto upozorenje.

Nova jaka olujna ćelija stigla je iz Italije u Sloveniju, a onda i Hrvatsku. Italijanski mediji su javili o posledicama snažne oluje koja je pogodila severni deo Lombardije.

Superoluja zabrinjavajuće dimenzije trenutno se nalazi iznad Slovenije i Hrvatske, a trenutne dimenzije su joj veće od same teritorije Slovenije. Brža je od prethodne i upravo se kreće ka Srbiji.

Očekuje se da će nevreme zahvatiti severnije delove naše zemlje. U graničnim predelima sa Hrvatskom kiša počinje da pada oko 19 sati, a očekuje se i jak vetar. Putanja oluje mogla bi ovog puta da ode severnije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa