Region

Lider DPS nakon sastanka sa Milatovićem: Niko nema potrebnu podršku da dobije mandat

Komentari

Autor: Vijesti

31/07/2023

-

14:48

Lider DPS nakon sastanka sa Milatovićem: Niko nema potrebnu podršku da dobije mandat
Lider DPS nakon sastanka sa Milatovićem: Niko nema potrebnu podršku da dobije mandat - Copyright Printskrin/predsjednik.me

veličina teksta

Aa Aa

Lider koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković rekao je da je u razgovoru sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem zaključio da niko nije došao sa potrebnim nivoom podrške da bi dobio mandat.

"Obavljene su konsultacije. Razgovarali smo o aktuelnoj situaciji i da li sad postoji subjekt i pojedinac koji bi došao sa 41 potpisom. Zaključio sam, na bazi razgovora sa predsednikom, da niko nije došao sa potrebnim nivoom podrške da bi dobio mandat. Bez DPS-a i naše liste nema stabilne i evropske vlade. Ko želi ponovo da eksperimentiše, nije problem. Mi ćemo biti državotvorna, kritička opozicija", rekao je Živković, prenose podgoričke Vijesti.

Na pitanje je li bilo razgovora između DPS-a i PES-a o formiranju vlade, odgovorio je: "Mi moramo biti ozbiljni i odgovorni prema državnim interesima. Ne hitrimo da budemo vlast, bitni su nam naši principi i vrednosti. Da smo dobili poziv za razgovore, tih razgovora bi bilo. Ako bude poziva, bićete o tome obavešteni".

Živković je dodao i da za sada za sada nema podrške potrebne za formiranje vlade, i da "šta god (predsednik Pokreta Evropa sad) Milojko Spajić govorio, to je na bazi njegovog utiska". Inače, predsednik Crne Gore je prethodno obavio konsultacije i sa Spajićem, a lider PES je rekao kako "misli da je ubedio Milatovića da imaju većinu mandatara".

Na pitanje da li mu je Milatović rekao da ga Spajić nije uverio da ima 41 potpis za formiranje vlade, Živković je rekao da je "tako zaključio na osnovu razgovora sa Milatovićem, da on nije zaključio da neko ima 41 potpis da bi mu poverio mandat".

"Zaključio sam da će se ovi razgovori obavljati mesec dana i da će mandat biti poveren, ili će se ići na nove izbore. On mi je rekao da nema potpise, i da ga niko nije uverio da ima podršku 41 poslanika", naveo je Živković.

Milatović je prošle sedmice rekao da, iako po Ustavu ima rok od 30 dana da obavi konsultacije, očekuje da će ih završiti u narednih 15 dana.

“Potreba je da što pre dobijemo stabilnu i evropsku vladu. Ja ću uraditi svoj deo posla, a mislim da bi trebalo na svim stranama političkog spektra da bude dovoljno odgovornosti i ozbiljnosti", naveo je Milatović. Kada bude predložen, mandatar će imati 90 dana da oformi kabinet.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa