Region

Sastankom sa predstavnicima PES Milatović na Cetinju otpočeo konsultacije

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2023

-

11:38

Sastankom sa predstavnicima PES Milatović na Cetinju otpočeo konsultacije
Sastankom sa predstavnicima PES Milatović na Cetinju otpočeo konsultacije - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović otpočeo je danas konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa predstavnicima Pokreta Evropa sad (PES).

Konsultacije se održavaju u rezidenciji na Cetinju, a sastanku osim lidera PES Milojka Spajića, prisustvuju, član stranačkog Predsedništva Boris Pejović, poslanik s liste tog pokreta Seid Hadžić i poslanica i članica Alternative Jelena Nedović.

Kako je ranije najavljeno, nakon predstavnika PES, Milatović će konsultacije održati sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS), a onda sa predstavnicima Nove srpske demokratije (Nova).

Služba za informisanja crnogorskog predsednika je saopštila da će sastanak sa DPS-om početi u podne, dok će se Milatović u 15 sati sastati sa predstavicima Nove srpske demokratije.

Milatović ima rok od 30 dana za konsultacije sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka, ali je on ranije najavio da će ih završiti pre predviđenog roka, odnosno u okviru narednih 15 dana.

Kako su ranije pisali podgorički mediji, izvesni mandatar za sastav nove 44. Vlade Crne Gore biće lider PES Milojko Spajić, koji je o novoj izvršnoj vlasti već razgovarao sa svim parlamentarnim strankama, osim sa DPS i GP Ura.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa