Region

Spajić: Mislim da smo ubedili Milatovića da imamo većinu za mandatara

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2023

-

12:06

Spajić: Mislim da smo ubedili Milatovića da imamo većinu za mandatara
Milojko Spajić i Jakov Milatović - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić izjavio je danas, nakon konsultacija sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem u rezidenciji na Cetinju, da misli da su ubedili šefa države da imaju većinu za mandatara i za formiranje vlade, ali nije želeo da kaže ko će činiti tu većinu.

"Podržavamo konsultacije, ovo je sjajan put prema daljoj demokratiji. Mislim da smo ubedili predsednika da imamo većinu za mandatara i za formiranje vlade", rekao je Spajić.

Milatović je danas otpočeo konsultacije o izboru mandatara za sastav vlade sastankom s Spajićem, a slede razgovori sa delegacijom DPS, koju predvodi v.d. predsednik Danijel Živković i Novom srpskom demokratijom, na čijem čelu je Andrija Mandić.

Na pitanje ko će činiti većinu, Spajić je odgovorio - "ne bih sad o tome". Nije želeo da odgovori ni na čiju tačno podršku računaju.

"Zadatak mandatara je da traži većinu od 41 poslanika. Većinska vlada je optimalan scenario, da ne bi ponavljali greške prethodnika", rekao je Spajić.

Dodao je da je imao neformalne razgovore s predstavnicima koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG), ali da su se, kako navodi,  "prvenstveno držali principa".

"Ta faza je u pitanju, a kad neko dobije mandat bavio bi se kako sprovesti programske principe kroz resore", rekao je Spajić, prenele su podgoričke Vijesti.
 

Komentari (0)

Evropa