Region

Stanivuković: Ne podržavam sankcije SAD, poruka Zapada je vrlo jasna

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2023

-

09:53

Stanivuković: Ne podržavam sankcije SAD, poruka Zapada je vrlo jasna
Stanivuković: Ne podržavam sankcije SAD, poruka Zapada je vrlo jasna - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je danas da ne podržava uvođenje američkih sankcija zvaničnicima Republike Srpske, već, kako ističe, podržava Republiku Srpsku.

"Ja sam protiv sankcija. Ne podržavam takav pristup, podržavam Republiku Srpsku", poručio je Stanivuković u izjavi za RTRS.

Stanivuković, koji je član Predsedništva PDP-a, ističe da o ovom pitanju da postoji jedinstven stav.

"Nisam srećan zbog sankcija. Bez obzira šta mislim o pojedinim ljudima sa liste sankcionisanih, a imam pravo na to, apsolutno sam za jedinstvo o tom pitanju i apsolutno protiv sankcija", jasan je Stanivuković.

Istakao je da je nedopustivo kažnjavanje onih koji brane Republike Srpsku i njenu imovinu.

"Zamislite da vas neko kažnjava jer branite Republiku Srpsku od nametnutih odluka Ustavnog suda BiH. Vrlo je jasna poruka Zapada - ako branite svoje, imate sankcije, ako izdate, imate nagrade", naveo je Stanivuković.

Dodao je i da bi učinio isto da je na mestu zvaničnika Republike Srpske, i da pozicija na kojoj se nalaze iziskuje teške odluke. On bi, kaže, donosio i deset puta teže odluke ukoliko bi to bilo potrebno.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Željki Cvijanović, predsedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću zbog, kako su naveli, "neustavnih i antidejtonskih akcija". Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je od ranije na "crnoj listi" SAD.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa