Region

Cvijanović: Sankcije SAD više liče na trik da se umire Bošnjaci

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2023

-

10:17

Cvijanović: Sankcije SAD više liče na trik da se umire Bošnjaci
Željka Cvijanović - Copyright Tanjug AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, kojoj je američka administracija uvela sankcije, izjavila je da joj nekad te sankcije, koje Amerikanci sad štancaju kao na traci, više liče na trik da se umire Bošnjaci, nego da se zaista kazne oni kojima su namenjene.

"A pogotovo što one ne doprinose rešavanju nekog problema već su samo pokazatelj da ne postoji nikakva prava strategija, a ni volja da se zemlja uvede u ustavni red i političku stabilnost", naglasila je Cvijanović u izjavi za Srnu.

Cvijanović je to rekla upitana da prokomentariše sankcije koje su SAD uvele njoj, premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću, predsedniku Narodne skupštine Nenadu Stevandiću i ministru pravde Milošu Bukejloviću.

Ona je istakla da je "glupost ta neka nebuloza da morate prihvatiti da je normalno to da vam neki neizabrani stranac donosi zakone umesto domaćih institucija, ili da vam stalno prete nekim tužilaštvom zbog političkog stava, ili da vam mora postati normalno da vas neko sa strane sankcioniše jer ne volite kad vam stranci u Ustavnom sudu donose neustavne odluke".

"Nikakve to veze nema sa Dejtonskim sporazumom, niti išta znači sa aspekta toga ko ga poštuje, a ko ne", navela je Cvijanović.

Posebno joj je, ističe, zanimljiv deo obrazloženja kako su te sankcije usmerene isključivo na pojedince, a ne na institucije ili pozicije u vlasti koje oni obavljaju.

"Uopšte ne znam kako su to razdvojili, ali sa sigurnošću znam da će moj odnos prema ovim sankcijana u svakom slučaju biti veoma institucionalan", navela je Cvijanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa