Region

Stanivuković kažnjen sa 5.000 KM zbog preraspodele sredstava za Centralno spomen obeležje

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2023

-

15:14

Stanivuković kažnjen sa 5.000 KM zbog preraspodele sredstava za Centralno spomen obeležje
Stanivuković kažnjen sa 5.000 KM zbog preraspodele sredstava za Centralno spomen obeležje - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kažnjen je sa 5.000 KM od finansijske inspekcije, zbog preraspodele sredstava za izgradnju Centralnog spomen obeležja.

Reč je o Centralnom spomen obeležju poginulim borcima Republike Srpske, čija izgradnja nije počela je nije postignuta saglasnost o lokaciji.

"Ova kazna ne znači da ovo nije ispravan potez, Možda po njihovim ovozemaljskim merilima, a po višim vrednostima kojima uvek težim, znam da je ovo jedini ispravan potez, i siguran sam da jednoga dana, kada se bude pričalo o ovom spomeniku, nećemo govoriti o izazovima koji su prethodili izgradnji, nego o onome što on predstavlja, a predstavlja naš zavet i simbol naše slobode", napisao je Stanivuković na društvenoj mreži Iks.

Povodom sudske policije, koja ga traži zbog izvršenja presude u slučaju Autoprevoza i namere Grada da to zaustavi, Stanivuković kaže da su "interesi grada iznad svega" i da "gradska imovina mora da se čuva".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa