Region

Abazović: Ne povlačim se iz politike i ako ne budem deo nove vlasti

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2023

-

12:59

Abazović: Ne povlačim se iz politike i ako ne budem deo nove vlasti
Abazović: Ne povlačim se iz politike i ako ne budem deo nove vlasti - Copyright Tanjug MEDIA BIRO

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović ozvaničio je danas početak radova na rekonstrukciji deonice puta Tivat-Jaz, i poručio da želi da 44. Vlada Crne Gore bude što pre formirana.

On je na svečanosti upriličenoj ovim povodom novinarima rekao da se ne povlači iz politike i ako ne bude deo nove izvršne vlasti.

"Voleo bih da se vlada formira što pre", rekao je Abazović i ponovio da će biti dočekani sa tortom, koju je ranije obećao.

Abazović je ponovio i da "što pre bude formirana 44. Vlada Crne Gore, pre će doći do formiranja 45. po redu izvršne vlasti, čiji će Ura biti deo".

Na pitanje da li će se nakon formiranja 44. vlade povući iz politike, Abazović je odgovorio pitanjem.

"Zašto bih se povlačio iz politike? Ja sam u politici ostvario sve. U politiku sam ušao da bih dao doprinos da se Crna Gora menja na bolje i bude članica EU i u tom kontekstu želim da dam doprinos", kazao je odlazeći premijer.

Na pitanje da li ga je strah vlasnika Bemaksa i tužbi koje su najavili protiv njega, Abazović je naveo da ga "ničega nije strah" i da njihove najavljene tužbe doživljava kao, kako je rekao, "ujed komarca i gubljenje vremena".

"Ja mislim da gospodin (advokat Zoran) Piperović dobro zarađuje na njima i ako mu je to krajnji efekat, neka je sa srećom. Ja sam tu, mislim da su ti ljudi kukavice. Svako ko se šeta sa naoružanim ljudima je kukavica", rekao je Abazović, dodajući da mu "službeno obezbeđenje smeta" i da ga uskoro "neće ni imati".

"Neka se oni ne sekiraju oko racija, niti oko pištolja. Neka se sekiraju oko drugih stvari za koje i ja i oni znamo šta je istina", naveo je Abazović, preneo je portal RTCG.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa