Region

Takmičenje u izležavanju u etno selu Montenegro ušlo u šesti dan: Prošlogodišnji rekord već oboren

Komentari

Autor: RTVNK

24/08/2023

-

17:00

Takmičenje u izležavanju u etno selu Montenegro ušlo u šesti dan: Prošlogodišnji rekord već oboren
Takmičenje u izležavanju u etno selu Montenegro ušlo u šesti dan: Prošlogodišnji rekord već oboren - Copyright Prinstscreen YouTube/Televizija Nikšić

veličina teksta

Aa Aa

U etno selu Montenegro u Breznima u toku je tradicionalno takmičenje u izležavanju, po čemu je ovo mesto poznato ne samo u Crnoj Gori već i u svetu.

Takmičenje u izležavanju startovalo je 18. avgusta u 10 časova i nakon šest dana još traje. Dosadašnji rekord u izležavanju od 117 sati je već oboren, a učesnici smatraju da će ove godine ležati preko 300 sati, prenosi portal Televizije Nikšić.

Takmičenje, koje se organizuje po 12. put okupilo je više od 20 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Rusije i Ukrajine. Jedanaestoro je odustalo, a njih 10 oborilo je rekord koji je prošle godine postavila Podgoričanka Dubravka Aksić koja je ustala nakon 117 sati ležanja.

Prinstscreen YouTube/Televizija Nikšić

 

Jedan od organizatora takmičenja Milonja Mićo Blagojević podsetio je da se pravila nisu promenila u odnosu na prošlu godinu i da je učesnicima na svakih osam sati dozvoljen odlazak u toalet.

 

Takmičari koji već šest dana borave pod krošnjom stoletnjeg javora smatraju da će borba za prvo mesto do samog kraja biti neizvesna.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa