Region

Milatović: Drugačije bih sastavljao vladu da sam ja mandatar, građani će se umoriti

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2023

-

23:18

Milatović: Drugačije bih sastavljao vladu da sam ja mandatar, građani će se umoriti
Milatović: Drugačije bih sastavljao vladu da sam ja mandatar, građani će se umoriti - Copyright Wikipedia.org/Dulajle, EPA-EFE/Lukasz Gagulski POLAND

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da bi on sastavljao vladu drugačije kada bi bio mandatar, jer je potrebno voditi računa o inkluzivnosti, i dodao da je sa mandatarom i partijskim kolegom iz pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem posednji put razgovarao tokom konsultacija o izboru mandatara na Cetinju, uz ocenu da je trebalo češće da razgovaraju.

''Proces mora biri otvoren i inkluzivan. Koliko vidim iz medija, to nije slučaj zasad. Građani su umorni, ako se nastavi ovakav trend, na narednim paralmentarnim izborima izlaznost će biti još manja", rekao je Milatović u intervjuu za RTCG.

On je istakao da nije učestvovao u kampanji za parlamentarne izbore, ali i da smatra da je u svom političkom delovanju ''pokazao jednu širinu''.

Dodao je i da su građani Crne Gore svedočili, kako je naveo, ''nepristojnom političkom potkusirivanju resorima''.

Istakao je da su se ''svi saglasili'' da u pogledu sastavljanja vlade postoje tri prioriteta, i to reforme u oblasti ekonomije, potom reforme u borbi za vladavinu prava i protiv korupcije, kao i reforme radi ubrzavanja puta ka EU.

"Želimo Crnu Goru u kojoj svi imaju jednake šanse, u kojoj ima prosperiteta. Gde su važne dve stvari, koliko ste obrazovani i koliko radite", rekao je Milatović.

On je naglasio da ima stalne konsultacije sa članovima i funkcionerima PES, odbacivši kritike da je pokušao da na njih utiče.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa