Region

Radanović: Napad na Teslićane u Jelahu pokazao ostrašćenost Bošnjaka

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2023

-

12:00

Radanović: Napad na Teslićane u Jelahu pokazao ostrašćenost Bošnjaka
Radanović: Napad na Teslićane u Jelahu pokazao ostrašćenost Bošnjaka - Copyright Printscreen YouTube/RTRS vijesti

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) Đorđe Radanović, izjavio je da je napad na Teslićane u centru Jelaha pokazao ostrašćenost Bošnjaka i istakao da federalne vlasti zabranjuju skupove Srbima, a u stvari ne mogu da im obezbede da s mirom prođu kroz FBiH.

"U FBiH na taj način pokazuju da Srbi ne mogu ni puteve da koriste, a nas optužuju da mi blokiramo puteve, iako kad Srbi organizuju bilo šta - nikome ne fali ni dlaka s glave", rekao je Radanović za Srnu.

Prethodno je zamenik šefa Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić, Predrag Dević, izjavio da su Teslićani koji su se vraćali iz Doboja sa protesta podrške institucijama Republike Srpske napadnuti u centru Jelaha, u Federaciji BiH.

"Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima", rekao je  Dević i naveo da se incident dogodio pred semaforom u centru Jelaha.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo za juče najavljeni protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH ispred Suda i Tužilaštva BiH, održani su mirni protesti na entitetskoj granici u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i u Nevesinju.

Građani su na pola sata obustavili saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo zabranom protesta u Sarajevu i pružili podršku predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

 

 

Komentari (0)

Evropa