Region

MUP Unsko-sanskog kantona proverava objave sa pretnjama predsedniku Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2023

-

15:31

MUP Unsko-sanskog kantona proverava objave sa pretnjama predsedniku Republike Srpske
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona proveriće objave lica koja su upućivala pretnje predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku tokom nedavnog obeležavanja 82 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba u Garavicama kod Bihaća, rečeno je u MUP-u.

U izjavi za Srnu naveli su da su u međuvremenu izvršili provere u evidencijama organizacionih jedinica Uprave policije i utvrdili da nije zabeležena nijedna prijava u vezi sa pretnjama Dodiku.

Pomen u Garavicama u subotu, 2. septembra, snimao je i uživo prenosio na društvenim mrežama Fikret Bosnić, a u komentarima je više osoba predsedniku Srpske uputilo otvorene pretnje ubistvom.

Početkom Drugog svetskog rata 1941. godine ustaše su u mestu Garavice, jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, pobile 12.000 srpskih civila. Među žrtvama je bio i veliki broj dece.

Prema engleskim obaveštajnim podacima, na širem području Bihaća ubijeno je između 14.000 i 14.500 ljudi, a vlasti bivše Јugoslavije su prikrivale masovne pokolje i ubistva Srba zbog proklamovanja ideje bratstva i jedinstva kojom su potpuno izjednačile krvnika i žrtvu.

Komentari (0)

Evropa