Evropa

Poljska, Češka i Austrija ponovo uvode kontrole na granici sa Slovačkom

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

13:34

Poljska, Češka i Austrija ponovo uvode kontrole na granici sa Slovačkom
Poljska, Češka i Austrija ponovo uvode kontrole na granici sa Slovačkom - Copyright Tanjug/AP/Michal Dyjuk

veličina teksta

Aa Aa

Poljska će od ponoći uspostaviti privremene kontrole na granici sa Slovačkom, izjavio je poljski ministar unutrašnjih poslova.

"Danas od ponoći vraćamo privremene granične kontrole na granici sa Slovačkom. Proveravaćemo šta ulazi u Poljsku", rekao je ministar Mariuš Kaminski i dodao da će ta mera biti spovođena u periodu od 10 dana, prenosi Rojters.

Češka će od srede takođe uvesti privremene granične kontrole na granici sa Slovačkom, sa ciljem da zaustavi ilegalne migracione tokove i krijumčarske aktivnosti, najavio je danas češki ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan.

Nasumične provere biće vršene duž granice sa Slovačkom do 13. oktobra, uz mogućnost produženja ove mere, objavio je Rakušan na svom Iks (Tviter) nalogu i dodao da je taj korak preduzet u koordinaciji sa Poljskom.

I austrijske vlasti saopštile su da će ponovo uspostaviti privremene kontrole na granici sa Slovačkom, nakon što su istu odluku prethodno donele Češka i Poljska.

Mera će stupiti na snagu u sredu i prvobitno će biti na snazi 10 dana, navodi se u saopštenju austrijskog ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner rekao je da je cilj da se spreči krijumčarenje migranata alternativnim rutama.

Poljski ministar unutrašnjih poslova Mariuš Kaminski sapštio je da će ta zemlja od ponoći uspostaviti privremene kontrole na granici sa Slovačkom, dok će Češka tu meru, poput Austrije, uvesti u sredu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa