Evropa

Organizacija za zaštitu prirode Kipra: Policija neaktivna na suzbijanju krivolova divljih ptica

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2023

-

23:31

Organizacija za zaštitu prirode Kipra:  Policija neaktivna na suzbijanju krivolova divljih ptica
Organizacija za zaštitu prirode Kipra: Policija neaktivna na suzbijanju krivolova divljih ptica - Copyright Tanjug/AP/Petros Karadjias

veličina teksta

Aa Aa

Organizacija za zaštitu prirode Kipra saopštila je da policija nije aktivna na suzbijanju kriminalnih bandi koje ilegalno izlovljavaju divlje ptice i snabdevaju restorane, iako je, kako se navodi, krivolov na Kipru u padu.

Tanjug/AP/Petros Karadjias

 

Tasos Šialis, portparol kiparske organizacije za zaštitu ptica, rekao je da iako je borba protiv krivolova generalno uspešna, bande koje su povezane sa kiparskim podzemljem nastavljaju nekažnjeno da zarađuju "ozbiljan novac hvatanjem ptica u industrijskim razmerama", prenosi AP.

Prema izveštaju ove grupe za zaštitu ptica za 2022. godinu, broj ptica uhvaćenih u zamke u toj godini iznosi oko 345 hiljada.

Tanjug/AP/Petros Karadjias

 

Tasos Šialis izjavio je za AP da još postoji oko 15 glavnih lokacija za postavljanje zamki, finih, teško uočljivih mreža koje se razapinju između dva stabla ili stuba.

Neki gosti restorana smatraju da su divlje ptice delikates i npr. desetak divljih golubova košta čak 150 evra, rekao je Šialis.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa