Evropa

Francuska: Dva brata i dve sestre napadača u Arasu u policijskom pritvoru

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2023

-

23:20

Francuska: Dva brata i dve sestre napadača u Arasu u policijskom pritvoru
Francuska: Dva brata i dve sestre napadača u Arasu u policijskom pritvoru - Copyright Tanjug AP/Ludovic Marin, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Među osam osoba koje su privedene u okviru istrage o napadu nožem u srednjoj školi u Arasu, u kome je poginuo nastavnik i teško povređene tri osobe, su napadač, njegov stariji brat, koji je bio u zatvoru, još jedan njegov brat i njegove dve sestre, javlja BFM TV.

Ova porodica poznata je obaveštajnim službama i pravosudnom sistemu.

Francuska je nakon napada podigla nivo bezbednosni na najviši stepen, izjavio je ranije danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin za TF1.

On je rekao da "bez sumnje" postoji veza između napada nožem u Arasu i situacije na Bliskom istoku između Izraela i Hamasa, preneo je BFM TV.

"Prema našim informacijama, nažalost, postoji veza između onoga što se dogodilo na Bliskom istoku", objasnio je on.

Gostujući na TF1, ministar unutrašnjih poslova Francuske je rekao da vlasti moraju biti još čvršće protiv radikalizovanih osoba u Francuskoj.

Mediji su ranije javili da je napadač, koji je u srednjoj školi u gradu Aras ubio jednu i ranio nekoliko osoba, vikao "Alahu Akbar" pre incidenta, ali policija to još nije potvrdila. 

Kako je navela policija, napadač je čečenskog porekla i nalazio se u policijskoj evidenciji.  
Prema izvoru bliskom istrazi napadač se brani ćutanjem, navodi BFM TV. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa