Evropa

Muzej Luvr koji je od subote bio zatvoren iz bezbednosnih razloga ponovo radi

Komentari

Autor: Tanjug

15/10/2023

-

16:19

Muzej Luvr koji je od subote bio zatvoren iz bezbednosnih razloga ponovo radi
Tanjug/AP/Thomas Padilla - Copyright Tanjug/AP/Thomas Padilla

veličina teksta

Aa Aa

Muzej Luvr u Parizu, koji je u subotu bio zatvoren iz bezbednosnih razloga, ponovo je danas otvoren za javnost.  Muzej je otvorio vrata za posetioce jutros u devet časova, prenosi francuski "Figaro".

"Dragi posetioci, nakon što je objekat bio zatvoren u subotu, sa zadovoljstvom možemo da kažemo da će danas raditi uobičajno, kao i svake nedelje, stoga, uživajte u poseti", navela je uprava Luvra na mreži X (Tviter).

U subotu, posetioci su morali hitno da napuste Luvr zbog dojave o bombi, a muzej je bio zatvoren ceo dan.

Osim Luvra, i Versajski dvorac je bio zatvoren za posetioce, takođe zbog dojave o bombi, a evakuisana je i železnička stanica Gar de Lion.

Francuska je od petka uveče podigla nivo bezbednosti na najviši stepen, nakon ubistva učitelja Dominika Bernara, koga je nasmrt izbo mladić ispred gimnazije u Arasu.  U tom incidentu, još tri osobe su teško povređene, uključujući napadača.

Ovaj čin je u Francuskoj proglašen "islamskim terorizmom", a predsednik Emanuel Makron je naredio mobilizaciju 7.000 vojnika kako bi se pojačale bezbednosne patrole u zemlji. Svih 7.000 vojnika će biti raspoređeno po zemlji do ponedeljeka uveče, a ako treba i posle tog perioda, precizirali su iz Jelisejske palate.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen rekao je u petak da je napad u Arasu povezan sa događajima na Bliskom istoku, gde Izrael vodi vojnu ofanzivu protiv Hamasa, palestinske militantne organizacije, koja je prošle subote izvršila napade na Izrael.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa