Evropa

Jedna osoba uhapšena u Španiji u vezi sa ubistvom Šveđana u Briselu

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2023

-

18:22

Jedna osoba uhapšena u Španiji u vezi sa ubistvom Šveđana u Briselu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna osoba uhapšena je u Španiji u vezi sa napadom u Briselu, a bila je predmet istrage nakon što su belgijske vlasti prijavile njegovu moguću povezanost sa organizatorom napada u kojem su stradala dva švedska navijača.

Uhapšeni je zvanično lišen slobode zbog šverca droge i oružja, pranja novca i članstva u kriminalnoj organizaciji, preneo je Figaro.

Kako se navodi, on je imao lažne lične dokumente kod sebe kada je priveden, nakon čega je stavljen pod sudski nadzor.

"Istragom je utvrđeno da su njih dvojica povezani nezakonitim aktivnostima u vezi sa organizovanim kriminalom", saopštila je policija.

Ovo nije prva osoba uhapšena u pomenutoj istrazi, jer su u ponedeljak dvojica Tunišana, koji žive u regionu Pariza, privedena u istražni zatvor, a tri dana kasnije u Belgiji je uhapšen još jedan Tunižanin, osumnjičen za saučesništvo sa organizatorom napada.

U napadu 16. oktobra u Briselu ubijena su dva Šveđana, koji su došli da bodre nacionalni fudbalski tim protiv Belgije u Briselu, a treći je teško povređen.

Osumnjičeni za napad, takođe, Tunišanin (45), koji je ilegalno boravio u Belgiji, ubijen sutradan ujutru tokom policijske intervencije u kafiću u mestu Šarbek.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa