Evropa

Brejvermen optužila Sunaka: Vaš plan ne funcioniše, propustili ste da ispunite svoje političke prioritete

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2023

-

20:54

Brejvermen optužila Sunaka: Vaš plan ne funcioniše, propustili ste da ispunite svoje političke prioritete
Suela Brejvermen - Copyright Tanjug AP/Justin Tallis/Pool via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Bivša britanska ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejvermen optužila je danas premijera Rišija Sunaka da više puta nije uspeo da sprovede ključne politike i političke prioritete. U pismu koje mu je poslala, ona je navela da ''njegov plan ne funkcioniše'', prenosi BBC.

''Očigledno i više puta ste propustili da ispunite svoje političke prioritete. Ili vaš karakterističan stil vlade znači da niste u stanju da to učinite, ili, kao što sada sigurno moram da zaključim, nikada niste imali nameru da održite svoja obećanja'', napisala je Brejvermen.

Ona je rekla da je Sunak izneverio svoje obećanje da će učiniti "šta god je potrebno" da zaustavi male čamce sa migrantima koji prelaze kanal Lamanš.

''Neko treba da bude iskren: vaš plan ne funkcioniše, pretrpeli smo rekordne izborne poraze, vaša resetovanja su propala i ponestaje nam vremena. Morate hitno da promenite kurs'', navela je Brejverman.

Tanjug/AP/Henry Nicholls

 

Ona je ranije smenjena sa pozicije ministarke unutrašnjih poslova nakon što su je politički protivnici optužili da podstiče tenzije uoči propalestinskih marševa u Londonu.

''Postala sam promukla pozivajući vas da razmotrite zakon o zabrani marševa mržnje i pomognete u zaustavljanju rastuće plime rasizma, zastrašivanja i veličanja terorizma koji ugrožavaju koheziju zajednice'', dodala je ona, optužujući premijera da odlaže ''teške odluke kako bi sveo na minimum političke rizike za sebe''.

Komentari (0)

Evropa