Evropa

Zbog selfija završili u vodi: Grupa turista ispala iz gondole u Veneciji (VIDEO)

Komentari

Autor: Gardijan

06/12/2023

-

19:51

Zbog selfija završili u vodi: Grupa turista ispala iz gondole u Veneciji (VIDEO)
Zbog selfija završili u vodi: Grupa turista ispala iz gondole u Veneciji (VIDEO) - Copyright TikTok/ienaridens69

veličina teksta

Aa Aa

Internetom se širi snimak nekolicine turista koji zu završili u jednom od venecijanskih kanala, nakon što sto su ispali iz gondole. Turisti su završili u mutnoj vodi jer su odbili da poslušaju gondolijera koji im je naredio da sednu i da prestanu da prave selfije, piše Gardijan. 

Prilikom upravljanja plovilom ispod mosta u blizini crkve Svetog Marka, gondolijer je takođe završio u vodi, nakon što je pokušao da spase svoje putnike, piše britanski list. 

Prema izveštajima lokalne štampe, neposredno pre incidenta grupa iz Kine se kretala po gondoli i pravila selfije u pozadini poznatih lokacija grada. 

Manevar ispod mosta zahtevao je maksimalnu ravnotežu težine na gondoli, ali su putnici navodno ignorisali naređenja da sednu i umesto toga nastavili da se fotografišu, nakon čega su prevrnuli čamac.

Tokom 2020. godine, Udruženje gondolijera u Veneciji donelo je pravilo o smanjenju broja ljudi kojima je dozvoljeno da putuju gondolom zbog težine. Prema toj uredbi, obilazak Venecije na jednoj gondoli dozvoljeno je za pet, a prethodno je na tom plovilu bila dozvoljena vožnja za maksimalno šest osoba. 

profimedia

 

Udruženje je donelo odluku da smanji maksimalan broj osoba sa 14 na 12 i za veće gondole. 

"Tačno je da u poređenju sa pre deset ili 15 godina, turisti danas u proseku imaju malo više kilograma" , rekao je za Gardijan Andrea Balbi, predsednik Udruženja gondolijera.

 

Komentari (0)

Evropa