Evropa

"Navaljni više nije u zatvoru": Saradnici i advokati već šest dana nemaju informaciju o ruskom opozicionaru

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

16:28

"Navaljni više nije u zatvoru": Saradnici i advokati već šest dana nemaju informaciju o ruskom opozicionaru
"Navaljni više nije u zatvoru": Saradnici i advokati već šest dana nemaju informaciju o ruskom opozicionaru - Copyright Tanuug AP/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Zaposleni u kazneno-popravnoj koloniji u Vladimirskoj oblasti kažu da vodeći ruski opozicionar Aleksej Navaljni više nije na listi zatvorenika kod njih, saopštila je portparolka Navaljnog Kira Jarmuš.

Ona je dodala da su zaposleni odbili da kažu njegovom advokatu gde je Navaljni prebačen.

Saradnici Navaljnog, koji je u zatvoru, rekli su danas da ga njegovi advokati, a ni oni, nisu čuli ni videli šest dana.

"Danas, ali i u petak, advokati su pokušali da uđu u kaznenu koloniju IK6 i IK7, gde bi mogao da bude Aleksej. Međutim, rečeno im je iz obe kolonije da nije kod nih. Ne znamo gde je", dodala je ona.

Navaljni, koji služi zatvorsku kaznu zbog više presuda, trebalo je da se pojavi danas pred sudem putem video linka, ali se to nije dogodilo, rekla je njegova portparolka Kira Jarmuš, preneo je Rojters.

Ona je kazala da su iz zatvorske uprave naveli da postoje problemi sa strujom, ali i da advokati prethodnih dana nisu uspeli da dođu do Navaljnog.

"Ovo je šesti dan zaredom da mi ne znamo gde je Aleksej i šta se dešava sa njim", navela je Jarmuš na platformi Iks (Tviter).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa