Evropa

Britanska policija uhapsila posadu jahte sa 1,2 tone kokaina vrednosti oko 96 miliona funti

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2023

-

09:03

Britanska policija uhapsila posadu jahte sa 1,2 tone kokaina vrednosti oko 96 miliona funti
Britanska policija uhapsila posadu jahte sa 1,2 tone kokaina vrednosti oko 96 miliona funti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U okviru međunarodne policijske operacije protiv šverca narkoticima preko Atlantika uhapšena su trojica britanskih državljana koji su jahtom prenosili 1,2 tone kokaina, čija je ulična vrednost u Velikoj Britaniji procenjena na oko 96 miliona funti.

Pripadnici britanske Nacionalne agencije za kriminal sarađivali su sa kolegama u Francuskoj i Španiji kako bi razbili kriminalnu grupu za koju se sumnjalo da prenosi kokain u Evropu, saopštila je ta bezbednosna agencija.

Kako je navedeno, fregata francuske mornarice je 18. decembra presrela špansku jahtu u vodama Atlantika, oko 1.200 milja istočno od Martinika.

Policajci su na brodu pronašli oko 40 džakova kokaina težine oko 1,2 tone, čija je ulična vrednost u Velikoj Britaniji procenjena na oko 96 miliona funti.

Tri člana posade su uhapšena, uključujući 29-godišnjaka iz Stornoveja u Škotskoj koji je upravljao brodom, i svi su odvedeni na Martinik, gde će se suočiti sa krivičnim prijavama.

Španske vlasti u Marbelji i Valensiji uhapsile su potom još pet osoba za koje se sumnja da su umešane u ovaj šverc narkotika.

Među njima su 62-godišnji britanski državljanin poreklom iz Linkolnšira, stalno nastanjen u Španiji, i njegov 24-godišnji sin, a njih je policija uhapsila 19. decembra u jednom restoranu u Marbelji. Sva petorica uhapšenih ostaće u pritvoru tokom trajanja istrage.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa