Evropa

Britanska kraljevska porodica na Božićnoj službi bez Harija i Megan

Komentari

Autor: Tanjug

25/12/2023

-

17:41

Britanska kraljevska porodica na Božićnoj službi bez Harija i Megan
Britanska kraljevska porodica na Božićnoj službi bez Harija i Megan - Copyright Tanjug AP/Kin Cheung

veličina teksta

Aa Aa

Članovi britanske kraljevske porodice pojavila se u punom sastavu na božićnoj službi u crkvi u Sandringemu, ali bez vojvode i vojvotkinje od Saseksa Harija i Megan. Britanski kralj Čarls III i kraljica Kamila su nosili kišobrane, ali je kiša prestala da pada dok su išli do crkve Svete Marije Magdalene, preneo je britanski "Tajms".

Princ i princeza od Velsa išli su iza njih sa svoje troje dece, princom Džordžom, princezom Šarlot i princom Luisom. Najstarija kćerka naslednica princeze Ane Zare pojavila se sa suprugom Majkom Tindalom i ćerkom Miom koja je držala za ruku princa Luisa.

Tradicionalnoj šetnji pridružili su se i vojvoda od Jorka Endrju, Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, princeza Beatris i njen suprug Edoardo Mapeli Moci i princeza Eugenija i njen suprug Džek Bruksbenk.

Tanjug AP/Kin Cheung

 

Stotine meštana čekalo je ispred crkve sa stolicama na rasklapanje da bi videli kraljevsku porodicu. Kraljevska porodica tradicionalno provodi Božić u Sandringemu, u privatnoj kući u Norfolku. Posle crkvene službe, navodi Tajms, uživaće u porodičnom ručku uz prazničnu ćuretinu.

Druga božićna poruka kralja Čarlsa kao monarha biće emitovana u 15.00 časova. Ove godine poruka je snimljena u Centralnoj sobi u Bakingemskoj palati, u sobi sa božićnom jelkom, ukrašenom prirodnim i održivim ukrasima, uključujući ručno obrađeno drvo, sušene pomorandže, staklene kuglice i šišarke, koje će biti ponovo zasađene.

Kralj Čarls u božićnom govoru pohvalio volontere kao "kičmu društva"

Kralj Čarls pohvalio je danas rad volontera, kada ih je nazvao "nesebičnom vojskom ljudi, koji čine suštinsku kičmu društva".

Britanski monarh je u svom božićnom govoru rekao da je bio oduševljen time što je stotine dobrovoljaca prisustvovalo njegovom krunisanju u maju, preneo je Gardijan.

"Njihovo prisustvo naglasilo je značenje samog krunisanja i iznad svega, predstavljalo poziv svima da služimo jedni drugima i pokažemo ljubav i brigu za sve", istakao je Čarls.

Britanski list napominje kako je on očigledno na taj način aludirao na sve veći broj beskućnika, kao i raseljenih žrtava sukoba, poput Ukrajinaca.

"Moramo da radimo kako da u postojećim okvirima podržimo druge, manje srećne od nas", poručio je kralj. Kralj Čarls III je u novembru pokrenuo projekat Coronation Food Project, putem kojeg će siromašnim ljudima biti distribuirana hrana.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa