Poznati

Policija najavila istragu posle presude o hakovanju princa Harija

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2023

-

13:29

Policija najavila istragu posle presude o hakovanju princa Harija
Policija najavila istragu posle presude o hakovanju princa Harija - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

veličina teksta

Aa Aa

Londonska policija saopštila je da će "pažljivo razmotriti" nalaze sudske presude kojom je razotkriveno da je princ Hari bio žrtva hakovanja telefona i drugih protivpravnih radnji koji su sprovodili neki novinari Miror grup njuzpejpers (MGN) uz saglasnost svojih urednika.

Portparolka londonske policije rekla je da će policija "pažljivo razmotriti" presudu i dodala da je istraga u toku, prenosi Rojters.

Princ Hari je po presudi Vrhovnog suda u Londonu dobio novčanu odštetu 140.600 funti, uz sudsko obrazloženje da je princ bio žrtva hakovanja telefona i drugih ilegalnih načina prikupljanja informacija od strane novinara medijske kuće MGN.

U pismu princa Harija, koje je pročitao njegov advokat, navodi se da su šokantne razmere "užasnog, sistemskog ponašanja" otkrivene tek kroz ovaj sudski postupak, preneo je ranije BBC.

Otkako se povukao sa svih dvorskih dužnosti 2020. godine i preselio se u Kaliforniju sa svojom suprugom, Amerikankom Megan Markl, vojvoda od Saseksa je obelodanio da je njegova misija da britansku štampu oslobodi onih koje označio kao "zločince koji se maskiraju u novinare", posebno urednika i rukovodilaca medijskih kuća. Kompanija MGN je tvrdila da nema dokaza za optužbe koje je izneo princ Hari.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin