Poznati

Princ Hari mora da plati britanskom izdavaču 56.000 evra na ime sudskih troškova

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2023

-

10:50

Princ Hari mora da plati britanskom izdavaču 56.000 evra na ime sudskih troškova
Tanjug/AP/Andy Stenning - Copyright Tanjug/AP/Andy Stenning

veličina teksta

Aa Aa

Britanski sud naložio je princu Hariju da plati listu "Dejli mejl" 48.000 funti (56.000 evra) odštete zbog sudskih troškova, za njegov neuspeli sudski spor u tužbi za klevetu.

Vojvoda od Saseksa tužio Asosiejted njuzpejpers, u čijem je vlasništvu Dejli mejl, zbog članka u kojem se navodi da je Hari pokušao da prikrije namere da osigura nastavak javno finansiranog obezbeđenja u Velikoj Britaniji, nakon što je napustio svoju ulogu radnog člana kraljevske porodice.

Sudija Visokog suda u Londonu Metju Niklin presudio je u petak da je izdavač prikazao "realnu perspektivu" da pokaže da su izjave izdate u Harijevo ime obmanjujuće i da članak iz februara 2022. odražava "pošteno mišljenje", kao i da nije klevetnički, preneo je londonski Tajms.

Advokati Asosiejted njuzpejpersa su tvrdili da je članak sadržavao "pošteno mišljenje" i da nije naneo ozbiljnu štetu kraljevskoj reputaciji.

Tekst je objavljen 2022. godine pod naslovom "Kako je princ Hari pokušao da svoju pravnu borbu sa vladom oko telohranitelja zadrži u tajnosti...a zatim je, samo nekoliko minuta nakon što je priča izbila u javnost, njegova PR mašina pokušala da objasni to u pozitivnom svetlu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin