Poznati

Tužba princa Harija za klevetu protiv još jednog britanskog medija ide pred sudije

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2023

-

14:00

Tužba princa Harija za klevetu protiv još jednog britanskog medija ide pred sudije
Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Tužba princa Harija za klevetu protiv lista "Mail on Sunday" ide pred sudije, presudio je danas sudija Višeg suda u Londonu.

Vojvoda od Saseksa (39), tužio je medijsku kuću Asošijeted Njuzpejpers Limitid (ANL) zbog članka objavljenog u februaru 2022. godine, u kom se govori o njegovom pravnom sporu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Velike Britanije zbog izostanka bezbednosne zaštite prilikom poseta Velikoj Britaniji, preneo je Skaj njuz.

U tekstu se tvrdi da je Hari "pokušao da zadrži detalje svoje pravne bitke i krišom dobije policijsku zaštitu" iako se prethodno povukao iz javnih funkcija britanske kraljevske porodice.

Njegovi advokati su rekli da je to "napad na njegovo poštenje i integritet" s ciljem da se podrije njegov dobrotvorni rad i napori da se izbori sa dezinformacijama na internetu.

ANL, međutim, tvrdi da je članku izneto "iskreno mišljenje" i da tekst nije naneo "ozbiljnu štetu" Harijevoj reputaciji.

Na saslušanju u martu, Harijevi advokati ponudili su mogućnost odbrani ANL da se povuku i da se donese presuda u njegovu korist bez suđenja.

Međutim, u današnjoj pisanoj presudi, sudija Niklin je odbio da "ukine" pravo na odbranu ANL, zaključivši da izdavač ima pravo da argumentuje svoj slučaj.

U utorak se očekuje ročište o posledicama odluke sudije.

Komentari (0)

Magazin