Poznati

Londonski sud dozvolio da princ Hari i još šestoro poznatih tuže medije

Komentari

Autor: Tanjug

10/11/2023

-

16:53

Londonski sud dozvolio da princ Hari i još šestoro poznatih tuže medije
Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Tužba princa Harija protiv kompanije Asošijejted njuzpejpers limitid (ANL), koja izdaje Dejli Mejl i Mejl on sandej, može da se prihvati čime se odobrava pokretanje suđenja, navodi se u današnjoj odluci Londonskog višeg suda.

Tužba je samo jedna od nekoliko koje su Hari i njegova supruga Megan podneli protiv medijskih organizacija od 2019. zbog navodnih kršenja privatnosti, nezakonitih aktivnosti i lažnih priča o Vojvodi od Saseksa i njegovoj porodici.

Kompanija ANL je htela da zaustavi slučaj, uz argumentaciju da su tvrdnje o "dobijanju informacija obmanom neblagovremene", oštro demantujući optužbe kao "besmislene".

Međutim, viši sud je odlučio da se može nastaviti slučaj, koji pored princa Harija uključuje i šest drugih poznatih podnosioca tužbi: Eltona Džona, Dejvida Ferniša, Elizabet Harli, Sejdi Frost, Sajmona Hjuza i Dorin Lorens.

Sud ističe u današnjoj presudi da ANL "nije bio u stanju da ospori nijednu od tih tvrdnji teškog kršenja privatnosti".

Ovo uključuje navode o prisluškivanju uređaja u automobilima i telefonskih poziva, kao i nezakonitom pribavljanju raznih informacija, pre svega u oblasti medicine i finanasija.

"Oduševljeni smo današnjom odlukom koja dozvoljava da počne suđenje o našim tvrdnjama o ozbiljnim kriminalnim aktivnostima i grubim kršenjima privatnosti u 'Mejlovim' medijima", navodi se u zajedničkom saopštenju tužilaca.
 

 

Komentari (0)

Magazin