Poznati

Dobrotvorna organizacija princa Harija prošle godine zabeležila gubitke

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2023

-

13:08

Dobrotvorna organizacija princa Harija prošle godine zabeležila gubitke
Tanjug/AP/Kirsty O'Connor - Copyright Tanjug/AP/Kirsty O'Connor

veličina teksta

Aa Aa

Donacije za dobrotvornu organizaciju "Arčevel", princa Harija i njegove supruge Megan, opale su za 11 miliona dolara prošle godine i fondacija je zabeležila gubitak, pokazuje poreska prijava.

Prijava podneta američkim poreskim organima pokazuje da je fondacija Harija i Megan zabeležila deficit od 674.485 dolara zbog naglog pada donacija, objavio je Tajms.

Fondacija je 2021. godine dobila 13 miliona dolara, uključujući 10 miliona dolara od jednog donatora, ali je ta suma prošle godine pala na dva miliona dolara, pokazuje prijava. 

Donacije od prošle godine bile su od dva pojedinačna donatora od kojih je svaki dao po milion dolara, a njihov identitet nije otkriven.

"Arčevel" je osnovan u oktobru 2020. godine nakon što su Hari i Megan otpočeli život u SAD, a još ima neto imovinu od 8,34 miliona dolara.

Dokument, koji je podnet poreskoj službi, pokazao je i da je izvršni direktor fondacije Džejms Holt prošle godine dobio veliko povećanje plate. 

Holt je prošle godine dobio plate u iznosu od 207.405 dolara, uz bonus od 20.000 dolara, a tokom 2021. od plata je zaradio 59.846 dolara.

Holt je jedan od pet zaposlenih u fondaciji, a Hari i Megan ne primaju platu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin