Evropa

Bivši poljski ministar policije i njegov zamenik uhapšeni u predsedničkoj palati u Varšavi

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2024

-

23:28

Bivši poljski ministar policije i njegov zamenik uhapšeni u predsedničkoj palati u Varšavi
Bivši poljski ministar policije i njegov zamenik uhapšeni u predsedničkoj palati u Varšavi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poljska policija saopštila je danas da je uhapsila bivšeg ministra unutrašnjih poslova Marijuša Kaminskog i njegovog zamenika u predsedničkoj palati u Varšavi.

"Voleli bismo da vas informišemo da dve osobe uhapšene u skladu sa odlukom suda", naveli su iz policije na društvenoj mreži X.

Premijer Poljske Donald Tusk optužio je ranije danas predsednika Andžeja Dudu za ometanje pravde, nakon što su Kaminski i njegov zamenik Maciej Vasika viđeni u predsedničkoj palati.

Stotine demonstranata okupilo se ispred predsedničke palate na poziv stranke Pravo i pravda (PiS), čiji su Kaminski i Vasik članovi, tražeći da oni budu odmah oslobođeni.

Nedeljama nakon što je PiS došao na vlast 2015. godine, Duda je pomilovao Marijuša Kaminskog koji je osuđen za zloupotrebu političkog uticaja i omogućio mu da postane ministar unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

U postupku pred apelacionim sudom je odlučeno da predmet bude ponovo otvoren i u decembru prošle godine Kaminski i njegov zamenik Maciej Vasik osuđeni su na dve godine zatvora zbog zloupotrebe političkih ovlašćenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa