Evropa

Holandski admiral traži ratnu transformaciju NATO-a: "Moramo da očekujemo neočekivano"

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2024

-

10:57

Holandski admiral traži ratnu transformaciju NATO-a: "Moramo da očekujemo neočekivano"
Holandski admiral traži ratnu transformaciju NATO-a: "Moramo da očekujemo neočekivano" - Copyright Tanjug/AP/Lise Åserud/NTB Scanpix

veličina teksta

Aa Aa

Šef Vojnog komiteta alijanse, holandski admiral Rob Bauer pozvao je danas javne i privatne aktere na Zapadu da promene način razmišljanja, fokusirajući se na efektivnost, umesto na efikasnost, kako bi bili u korak sa novom erom u kojoj, kako je rekao, bilo šta može da se desi u bilo kom trenutku.

"Potrebna nam je ratna transformacija NATO-a", rekao je šef Vojnog komiteta alijanse, holandski admiral Rob Bauer dok se obraćao na sastanku načelnika generalštabova članica zapadne vojne alijanse u Briselu, prenosi Rojters. 

U prošlosti, prema rečima Bauera, javni i privatni akteri živeli su u jednoj eri u kojoj je sve bilo obilno predvidivo, kontrolisano, i fokusirano na efikasnost.

Međutim, Bauer je istakao da sada, kako kaže, akteri moraju da promene način razmišljanja u eri u kojoj, kako kaže, "bilo šta može da se desi u bilo kom trenutku, u vreme u kome moramo da očekujemo neočekivano, doba u kome treba da se fokusiramo na efektivnost kako bi bili u potpunosti delotvorni".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa