Evropa

Snežne oluje u Nemačkoj: Na stotine vozača i putnika zaglavljeno u vozilima u Hesenu

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2024

-

08:42

Snežne oluje u Nemačkoj: Na stotine vozača i putnika zaglavljeno u vozilima u Hesenu
Snežne oluje u Nemačkoj: Na stotine vozača i putnika zaglavljeno u vozilima u Hesenu - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Na stotine putnika zaglavljeno je u svojim vozilima na putevima u centralnoj nemačkoj državi Hesenu usled snežnih padavina koje su prekrile autoput, i koje su dovele do stvaranja gužvi i kolona vozila koje su se protezale kilometrima.

Policija nije mogla da proceni razmere haosa izazvanog snegom i koliko dugo će magistralni putevi biti blokirani, prenosi nedeljnik "Bild".

U saveznoj državi Tiringiji je pored snega bilo i leda na putu, zbog čega je veliki broj auto-prevoznika odložio svoja putovanja, a navodi se da bi situacija mogla da se popravi u toku jutra.

Nemačka meteorološka služba (DVD) očekuje više snega i upozorava da vozači od oblasti Ajfela i Kelna preko planina Rotar do Tiringije, moraju da se pripreme za ''uporne i ponekad jake snežne padavine''.

U susednoj Francuskoj, pogotovo u severnim oblastima, na snazi ostaje narandžasti meteo-alarm, i nadležni apeluju na vozače da ne kreću na put.

Komentari (0)

Evropa