Evropa

Francuski tinejdžer poslao 380 lažnih pretnji bombom

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2024

-

17:56

Francuski tinejdžer poslao 380 lažnih pretnji bombom
Francuski tinejdžer poslao 380 lažnih pretnji bombom - Copyright Tanjug AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Francuske agencije za sprovođenje zakona u zapadnom departmanu Men-e-Loar uhapsile su trinaestogodišnjaka osumnjičenog da je poslao najmanje 380 lažnih pretnji bombom širom zemlje, piše list "Parizijen", pozivajući se na policijske i pravosudne izvore.

List navodi da su francuske vlasti od utorka, 16. januara, pokrenule 192 istrage o lažnim pretnjama bombama, od kojih je 30 rezultiralo pravnim postupkom.

Francusko Ministarstvo pravde saopštilo je da su maloletnici ili mladi ljudi ti koji često postaju predmet istraga. Uz to, "ogromna većina" identifikovanih i privedenih ne navodi nikakvu vezu između svojih postupaka i "terorističkih napada ili međunarodne situacije" na Bliskom istoku.

Francuska je u oktobru zabeležila porast broja lažnih bombaških i terorističkih pretnji, sa desetinama istraga koje su pokrenute zbog tih incidenata.

Nekoliko dana zaredom aerodromi širom zemlje dobijali su pretnje o postavljenim bombama, a mnogi od njih su evakuisani nekoliko puta.

Incidenti su se dogodili nakon što je Francuska uvela režim maksimalne terorističke pretnje nakon smrtonosnog napada u školi u gradu Arasu u departmanu Pa-de-Kale. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa