Evropa

Velika Britanija na udaru oluje "Iša" praćene vetrovima do 160 kilometara na sat

Komentari

Autor: Tanjug

22/01/2024

-

10:30

Velika Britanija na udaru oluje "Iša" praćene vetrovima do 160 kilometara na sat
Velika Britanija na udaru oluje "Iša" praćene vetrovima do 160 kilometara na sat - Copyright Tanjug AP/Owen Humphreys/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanska Meteorološka služba izdala je upozorenja na oluju Iša sa udarima vetra brzine i do 160 kilometara na sat, opasnim po život u priobalnim područjima.

U upozorenju se navodi da će vremenske neprilike izazvane olujom Iša izazazvati poremećaje saobraćaja i putovanja širom zemlje, prenosi Gardijan.

Za Severnu Irsku, kao i za delove Škotske i severne Engleske ranije je izdato upozorenje na tornada koje je isteklo u nedelju kasno uveče.

Meteorološka služba je danas do ranih jutarnjih sati izdala dva žuta meteo-alarma na vetar i crveno meteo-upozorenje za delove severne Škotske, dok su se železnički, pomorski i vazdušni saobraćaj suočili sa prekidima, obustavama, otkazivanjem linija i kašnjenjem brojnih usluga.

U Belfastu je jednu osobu udario deo urušenog objekta nakon što su se od vetra pomerile građevinske skele, ali je hitna pomoć intervenisala i pomogla povređenoj osobi na licu mesta.

Meteorološka služba je saopštila da su kasno u nedelju udari vetra od oko 160 kilometara na sat zabeleženi u Brizli Vudu u Nortamberlendu i u Kapel Kjurigu u severnom Velsu.

Upozorava se na moguće nestanke struje, leteći otpad, ometanje putovanja i opasne uslove u blizini morske obale, uključujući visoke talase.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa